Welkom aan alle nieuwe teamleden en hun ouders!
Na de zomer hebben ook Hidde en Bas er voor gekozen om de volgende stap te maken. Beiden zijn naar de laser 4.7 gegaan. Hidde weet op de Uinited4 direct de tweede plaats te bemachtigen!

De nieuwkomertjes zijn Abel, Folkert, Tjebbe, Arne en Jasmijn. Helemaal nieuw zijn ze ook weer niet want velen hebben al vaak als invite meegetraind en of zijn zoals Arne het kleinere broertje van.

De United 4 Sailing Regatta van Workum is weer gevaren. Wisselende weersomstandigheden met beide dagen genoeg wind zorgden voor een prima evenement.
In de Optimisten klasse heeft het FamedCoach4Sailing team het wederom goed gedaan. Met voor Floris een derde en voor Zeb een vierde plaats in het algemeen klassement.
Bij de Benjamins is Marijn vierde geworden met maar 2 punten meer dan de derde plaats. Bij de meisjes heeft Jasmijn een vierde en Signe een vijfde plaats weten te behalen.
Verder heeft met name Folkert supergoed gevaren!

Op naar het volgende evenement in Nieuwpoort, de Optifall - Open Belgian Championship.

DYR2019
Het zit erop. De Dutch Youth Regatta 2019 was een groot succes. Fantastisch (bijna Tropisch) weer en een wederom perfect georganiseerd evenement. Mooie resultaten voor het team met prijzen voor Signe (5e in Brons) en Marijn (4e bij de Benjamins). Marijn stond zelf een tijd op de eerste plaats maar moest helaas toen de wind afnam de lichtere zeilers voor laten gaan. 

Marijn DYR2019
Signe DYR2019

De DYR2019 betekende ook het afscheid van Victorine, Lars en Bart.
Zij worden dit jaar 15 en moeten dus de Optimisten klasse verlaten. Lars gaat Laser 4.7 varen, Bart gaat in de Waszp zeilen en Victorine weet nog niet zeker of ze Laser of Nacra gaat varen. 

Bart en Han DYR2019
Bart Vic en Han DYR2019
Lars en Han DYR2019

Zoals het gebruikelijk is was er een gezellige afscheid BBQ/borrel georganiseerd met mooie toespraken van de zeilers en trainer. Wij wensen ze dan ook het allerbeste in hun nieuwe zeilklasse toe! #altijdFamed

Afscheid DYR2019

De 1e dag van de selectiewedstrijden in Muiderzand was er harde wind, kou, regen en zelfs hagelbuien. Helaas voor vele besloot het wedstrijdcomité dat er zaterdag slechts 1 wedstrijd werd gevaren. Zondag was het niet veel anders, lang uitstellen totdat er op het water werd gegaan en zijn er uiteindelijk 2 races gevaren. Hierdoor werd het wel enorm spannend wie er dit jaar naar het WK en EK mocht gaan! 

EK WK 2019 3
Het FamedCoach4SailingTeam was dit jaar wel heel erg succesvol met 2 zeilers geselecteerd voor het WK en
2 zeilers voor het EK

WK; Floris en Hidde 
EK; Zeb en Signe

Optiworld Optiworld Antigua Juli 6 tot 16 juli
2019Optimist European Championship 2019

Zeb van Dorst wint de Magic Marine Easter Regatta!
Zeb easter
Maar liefst 4 teamleden eindigde in de top 12!!! Bij de Benjamins werd Marijn 4e!
Super prestatie van onze zeilers op deze internationale Optimistwedstrijd met 240 deelnemers!!

Verslag A-B selectie 2018 Braasemmermeer door Signe Brinkert    

Op 6 en 7 oktober was de laatste selectie wedstrijd van het jaar. 

AB selectie 2018 1
De eerste dag begon met uitstel, maar later kwam de wind. Het was niet veel ,maar genoeg om te kunnen varen. Tijdens de uitstel hadden we veel plezier, ook met onze mascottes: de honden Epke en Sven. 

AB selectie 2018 3
We hebben zaterdag 2 wedstrijden gevaren. In de avond ging ik samen met mijn ouders en broertjes naar een huisje in de buurt. Daar hebben we geslapen om de volgende dag goed uitgerust te zijn. De volgende ochtend was iets meer wind dan zaterdag. We hebben zondag 3 wedstrijden gevaren. In de middag was de prijsuitrijking. 

AB selectie 2018 4
De OCN selectiestand was die zondagmiddag ook bekend. In de top 20 van Nederland van het Famed team zaten: Ruud, Victorine, ik (Signe), Jeroen, Bart, Floris, Olaf en Hidde. Maar liefst 8 van de 12 teamleden!!!
Aan het einde van de dag namen we afscheid van onze teamleden Ruud en Thomas en namen we de gebruikelijke eind teamfoto. 

AB selectie 2018 5Het was een mooie afsluiting van het seizoen.

Groetjes Signe

AB selectie 2018 2

 

Onze Sponsors

Adverteerders

Sponsor ons gratis!

SponsorKliks, gratis sponsoren!