23112019NieuwsBoterletterwindstil

Wij waren met het famed team bij de boterletter. Dit jaar was er helaas weinig wind. De boterletter is een wedstrijd die maar 1 keer in het jaar wordt gehouden. Het bevindt zich in Rotterdam op de Kralingse plas. Het is altijd ook een hele koude wedstrijd want het is van 30 november tot 1 december.

23112019NieuwsBoterletteroverzicht

We hebben de eerste dag daarom ook niet kunnen zeilen maar we hebben wel gewoon nog onze routine gedaan en eerst dus voorbespreking. In de voorbespreking hebben we heel goed de baan besproken want dat is altijd nog wel een probleempje op de Kralingse plas. Eventjes later ging de uitstel er in en hadden we dus een tussenbespreking ingepland die ongeveer 1 uur later was. Maar die was uiteindelijk niet meer nodig want om 13:00 in de middag werd het voor de hele dag afgelast. Maar we hadden wel heel veel plezier gehad op de kant. Op zondag hadden we daarentegen wel wind en gingen we na de voorbespreking meteen het water op. Op het water gingen we ook meteen starten. Er waren veel windshifts en drukverschillen dus was het heel erg moeilijk. Na de eerste wedstrijd gingen we weer naar de kant om op te warmen. We hadden een korte tussenbespreking over de eerste wedstrijd en toen gingen we weer het water op voor de tweede. Het was heel erg koud en moeilijk maar uiteindelijk is Jasmijn 3e geworden ,Folkert 4e, Floris 9e, Abel 11e en Tjebbe 22e.

23112019NieuwsBoterletterTjebbe

23112019NieuwsBoterletterPrijsuitreiking

We hebben allemaal heel erg genoten en veel plezier gehad en we komen volgend jaar zeker weer terug!

Groetjes Floris

 

 

12102019NieuwsherfstkampAgroep

The autumn camp, in Brouwersdam in October 2019 (the 1st edition). The days began at 8, when we had to do our morning warm-up and exercises with coach Han to train our condition, we came back right after at 8:30 for a delicious breakfast. When we finished, which was around 9, we listened to what Han planned for the training that day. Within the week of camp, we had different focus points for the day; they varied from training starts, to mark rounding and even heavy-wind training.

The group was full of different people: younger, older, experienced, inexperienced, and as a group, we helped each other out getting ready for the day. When we finished getting ready for the water, we were ready at 10 to start the different exercises. At 1 we came back for some warm lunch to regain energy and by 1.45 we were already back on the water with different activities planned. At 4.30 we came off the water, we packed our boats and changed into our dry clothes. At 5.30 we had dinner, and to still remember what happened on the water, at 6.30 we reviewed our sailing mistakes and exercises, to know what to improve on. We also worked with video footage, to see how we work on the water. We finished at 8, giving us plenty of time to be in bed at 10. The environment is great at camp you come closer to other sailors, you help each other out, improve your sailing skills, and also enjoy the great energy there.

Best regards,

Zofia

12102019NieuwsherfstkampAzeilen

De laatste selectiewedstrijd zit er weer op en daarbij ook het laatste evenement van het FamedCoach4SailingTeam 2018-2019. Er werden maar liefst 8 races gevaren. Drie op de zaterdag en vijf op de zondag. In het overall klassement behaalde Zeb de derde plaats en Floris de vierde. Bij de Benjamins behaalde Marijn de derde plaats.

061019NieuwsPrijsuitreiking061019NieuwsPrijsuitreiking

Het was wederom een fantastisch zeiljaar met goede trainingen en dito resultaten! Vier teamleden selecteerden zich voor de WK en EK Optimist.

061019NieuwsTjianMing061019NieuwsTjianMing

Hidde en Floris zijn naar het WK in Antigua gegaan en op het EK waren de teamleden Signe en Zeb vertegenwoordigd.

Vijf FamedCoach4SailingTeam-zeilers staan nu in de Top 20 van de OCN selectiestand. Zeb (derde), Floris (vierde), Signe (tiende), Jasmijn (twaalfde) en Hieke (achtiende).

Op de OCN Benjamin 2019 lijst staan twee zeilers in de Top 5. Floris (eerste) en Folkert (vierde). Wat een geweldig resultaat!

De kracht van het FamedCoach4SailingTeam ligt in het trainen in teamverband en daarin proberen elkaar beter te maken. Daarnaast wordt het Fun4Sailing principe niet uit het oog verloren en dat is ook wel terug te zien op alle foto’s met blije gezichtjes.

061019NieuwsVoorbespreking

Langs deze weg wil ik alle commissieleden, (event)ouders en Marja bedanken voor hun inzet voor het team. Tevens dank aan de RIB begeleiders voor hun inzet en opvang van de zeilers op het water.

061019NieuwsSigneEnMoeder

Sponsoren Famed (hoofdsponsor), Hofman Bouwgroep, Ernst & Young, Feadship, NovaYachting, Sailcenter en de Lijnenspecialist hartelijk dank voor jullie ondersteuning!

061019NieuwsTonnetje

Team van zeilers, zeilsters, ouders, broertjes, zusjes, bedankt voor een mooi en gezellig jaar. Ik heb wederom genoten!

 

Han Beverwijk, als trainer van het FamedCoach4SailingTeam 2018-2019.

 

https://www.sailing.today/5be74e3914b8bd48fa5cb742/results

https://www.optimist.nl/ocn-selectie/ocn-selectiestanden/ocn-selectiestand-2019/

https://www.optimist.nl/ocn-selectie/ocn-selectiestanden/ocn-jeugdploeg-selectiestand-2019/

De Boedha stelde dat de fysieke wereld bestaat uit de vier basiselementen aarde, water, wind en vuur. De elementen water en wind waren dit weekend in opperste stemming tijdens de laatste United 4 Sailing 2019 in Medemblik. De wind kon je door de bomen horen waaien en het water dat kwam met bakken uit de lucht.Ondanks het onstuimige weer konden er op zaterdag 3 races gevaren worden. De Optimisten hadden een mooi gevecht tegen de elementen gehouden.

290919NieuwsFloris290919NieuwsFloris290919NieuwsFloris

Na afloop was er nog een afscheidsborrel van Hidde en Bas, alwaar mooie woorden over en weer werden gesproken.

290919NieuwsHidde en Bas

Helaas waren de elementen zondag niet te bedwingen en werden de races afgelast. Niet alleen was de wind krachtiger, maar de combinatie met het zeer slechte zicht door de hevige regenval, maakte het een verstandig besluit.De zondag werd dus vroeg afgesloten met de prijsuitreiking waar Zeb, Floris , Signe en Marijn een element (latijns voor basisonderdeel) van waren.

290919NieuwsPrijsuitreiking1290919NieuwsPrijsuitreiking1

https://www.united4sailing.org/onstuimige-laatste-editie-van-united-4-sailing-2019/

https://www.sailing.today/5b7416bd14b8bd67340d86f2/results

Een prachtig weerzien met onze Belgische vrienden op de Open Belgische Kampioenschappen te Nieuwpoort. Naast het mooie weer waren er weer mooie resultaten voor het FamedCoach4SailingTeam. Floris veroverde de eerste plaats bij de Benjamins en werd tevens derde in het algemeen klassement. Jasmijn werd eerste bij de meisjes en zevende in het algemeen klassement. Wederom wist Folkert boven zichzelf uit te stijgen met een zesde plaats!

 140919NieuwsTeamRIB

 140919NieuwsJasmijnFolkert

 

De vier wedstrijden op zaterdag kwamen pas laat tot stand, waardoor de kids pas na zeven uur ’s avonds van het water kwamen. Uitgeput maar voldaan zo snel mogelijk aftuigen, nabespreken om vervolgens een snelle hap te nuttigen en daarna het bed (en niet het zwembad) in te duiken.
De zondag zag er veelbelovend uit met iets meer wind, echter er was  ook iets meer stroming. Zoveel meer stroming dat het voor sommige zeilers leek op een achteruit zeilwedstrijd. Het gevolg was dat het wedstrijdcomité besloot de wedstrijd af te breken. Hierna werd er gewacht op wat meer wind. Helaas kwam de wind niet en bleef de stroom sterk. Er werd dus niet meer gestart. 
Jammer voor de zeilers en voor de organisatie, maar het deed niets af aan het prachtige weekend.

140919NieuwsJasmijnFolkert

Totaaluitslag van de Optifall – Open Belgian Championship: 

https://www.sailing.today/5d3ec63c14b8bd4e7b1c6d82/results

http://http//www.optifall.be

Onze Sponsors

Adverteerders

Sponsor ons gratis!

SponsorKliks, gratis sponsoren!